Webtárhely "Webadmin" Felület Útmutató (Interworx)


A Rendszerinformatika Zrt. Ügyfélkapu oldalán keresztül tárhely rendelésre és használatra is adott a lehetőség. A tárhely rendszerünk az Interworx népszerű rendszerére épül, amely napjaink legjobb tárhely megoldását kínálja egyszerű webes felületen keresztül ügyfeleink részére.Természetesen használatához legalább egy tárhely csomag megrendelése szükséges, a tárhely árakat és hozzá tartozó paramétereket a következő oldalon lehet megtekinteni és megrendelni:


https://members.rendszerinformatika.hu/cart.php


A tárhely méret magában foglalja a webes tárhelyet, email fiókok tárhelyeit, MySQL adatbázisok méretét is.


A csomag megrendelése majd kifizetése után automatikusan emailben értesítjük ügyfeleinket a tárhelyhez tartozó adatokról, amelyek között található a webtárhely webes felületéhez tartozó belépés is a következő formában:


Webadmin felület:


https://interworx.rendszerinformatika.hu:2443/siteworx?domain=pelda.hu


A tárhelyedhez tartozó személyes adataid a következőek:

E-mail cím: “Személyes email cím”

Jelszó: “Generált jelszó”

Domain: “A domain melyhez a tárhely tartozik”


A linkre kattintva a “Webadmin” felület bejelentkezési felületre juthatunk, itt kell felhasználnunk az emailben kapott adatokat. Természetesen az “Elfelejtette jelszavát?” linkre kattintva új jelszó generálható, amely emailben érkezik meg.


Figyelem: Abban az esetben, ha Önnek több tárhelycsomaga van a “Domain” és “Jelszó” mindig más lesz, viszont az e-mail cím maradhat ugyan az.

Sikeres belépés esetén a tárhellyel kapcsolatos összesített adatokat láthatjuk, csomagtól függően bizonyos adatok jelennek meg.


A baloldali “Szolgáltatások” menün keresztűl elérhetők a legfontosabb adatok illetve beállítások:E-Mail: E-Mail fiókok felvétele, módosítása, csoportok létrehozása és módosítása, Alias (Alternatív nevek) létrehozása és módosítása, Automatikus válaszok kezelése, hivatkozás a webes levelező klienshez.


E-Mail fiók létrehozása az “E-mail fiókok” menüpont alatt található. Új fiók esetén a kvóta is beállítható, így tudjuk korlátozni felhasználónként a tárhely használatot.


Domain: Több domain felvétele, átírányítások kezelése, aldomainek létrehozása és módosítása.


Egy tárhelyen belül akár több domain nevet is tudunk kezelni, így akár külön weboldalakat tudunk kiszolgálni.


A tárhely elsődleges domain neve nem változtatható, így akár több esetén is a bejelentkező felületen az elsődleges domain nevet használjuk, azt amelyhez rendeltük a Rendszerinformatika Ügyfélkapun keresztül a tárhelyet.


FTP: Fiókok felvétele és Munkamenetek megtekintése/befejezése.


Fiók felvétele esetén külön könyvtárakat tudunk felhasználónként megadni, így a felhasználói korlátozás is megtörténhet.


MySQL: Adatbázisok létrehozása/módosítása, Adatbázisokhoz tartozó felhasználónevek létrehozása/módosítása.


Adatbázis létrehozás esetén van rá mód, hogy ugyan azon oldalon felhasználónevet is hozzunk létre, így nem kell két külön oldalon létrehozást elvégezni.


Az adatbázisok csak a tárhelyről elérhetők, külső elérést csakis indokolt esetben tudunk engedélyezni, így kérünk minden ilyen szintű kérést felénk továbbítani.
Engedélyeztük az ütemezett feladatok létrehozását és a htaccess módosítását is a webes felületről, így könnyebítve a weboldalak karbantartását.Softaculous: Egyszerűsített webes rendszerek webes telepítő megoldása


A Softaculous programcsomag segítségével ügyfeleink egyszerűsített módon tudnak CMS és egyéb webes rendszereket telepíteni. A támogatott rendszerek közül felsorolunk pár népszerűt: Wordpress, Drupal, Joomla, MediaWiki, WHMCS, phpBB, Zen Cart, phpList, SMF.


A Softaculousnak köszönhetően a webes rendszereket folyamatosan frissen lehet tartani, frissítés esetén automatikusan emailben jelezzük Ügyfeleinknek az adott frissítés elérését. (Általában a kiadás napján elérhető a frissítés a mi rendszerünkben is.)A többi menüpontot keresztül további lehetőségeket kapunk a tárterület beállításához. Létrehozhatunk több fiókot, amely eléri a tárhelyet, így nem kell megosztanunk saját jelszavunkat. A “Logok” hasznosak a weboldal fejlesztőknek, mert itt látják az esetleg hibákat a weboldallal kapcsolatban. A “Levelezési beállítások”-on keresztük a SpamAssasint állíthatjuk saját elképzelésünk szerint (de csak szakembereknek ajánljuk).


Közel valósidejű statisztikák megtekintésére is ad lehetőséget a “Webadmin” felületünk, Webalizer, AWStats, Analóg módszerek segítségével, de természetesen a “Sávszélesség történet” is elérhető.

Mindenképp fontos megemlítenünk a mappa felépítést is, mert nem mindegy, hogy hova kerül feltöltésre a használni kívánt oldal. Softaculous használata esetén nincs szükség külön feltölteni a csomagokat, mert maga a megoldás megcsinálja helyettünk.A webes gyökérmappa a “domainnev.hu/html/” mappában található, vagy a “public_html” symlink megnyitásával hamarabb elérhető.


Az itt lévő fájlokat kilehet törölni, ezek automatikusan kerülnek feltöltésre.A feltöltött weboldakért a Rendszerinformatika Zrt. nem tud támogatást adni, csakis, ha erre külön megállapodás születik, ha felmerül az igény ilyen szintű szolgáltatásra, kérünk mindenkit, hogy lépjen velünk kapcsolatba.A tárhellyel kapcsolatos adatok egy részét a Rendszerinformatika Ügyfélkapu oldalán is meglehet tekinteni. A  Főmenüben a “Szolgáltatások” - “Megrendelt Szolgaáltatások” alatt. Az összesített nézetben az összes tárhelyet láthatjuk, árral, lejárati dátummal és a következő esetdékes dátummal. A “Részletek” gombra kattintva több értékes információ birtokába juthatunk, például: Sávszélesség használata, Lemezterület használata, Fizetés módja, Szolgáltatás rendelésének időpontja.


A “Jelszó módosítás” alatt pedig a tárhelyhez tartozó felhasználónak a jelszavát is lecserélhetjük, illetve egyszerűen megtekinthetjük, ha esetleg elfelejtettük volna. Fontos odafigyelni, mert a kiírt felhasználónév az egyedi azonosítoja a fióknak, nem pedig a “Webadmin” felületen használt e-mail cím.
Abban az esetben, ha bármi egyéb gond felmerül, nyugodtan lehet minket keresni a következő módon:


1.) Az ügyfélkapun keresztül “Új hibajegy” menüpont alatt, illetve a “Webadmin” felület tetején lévő “Segítség” menüponton keresztül is.


2.) A help@rendszergazdak.hu illetve selfservice@rendszergazdak.hu email címeken.

 
  • 110 felhasználó találta hasznosnak
Hasznos volt a válasz?

Kapcsolódó cikkek

DNS Adminisztrációs Felület Útmutató

A Rendszerinformatika Zrt. Ügyfélkapuján lévő DNS...